top of page

Nyårstankar vid årets slut..


Dags för årets reflektioner, tankar och summering. Trots tystnaden på min blogg under året är detta något jag inte vill vara utan. Att reflektera över vad som varit bra, vad jag kunde ha gjort annorlunda och framförallt allt fantastiskt som hänt. Men det tar sin lilla stund att komma på allt, ibland kommer jag inte ens ihåg vad jag gjorde förra veckan.

Började året med att i februari byta jobb och jag stortrivs verkligen. Tänk att jag äntligen hamnade rätt. Jag älskar att gå till jobbet och alla fantastiska människor som jobbar där. Ett antal års sökande och flertalet arbetsplatser under dessa år har lärt mig massor både yrkesmässigt och personligt, vilket jag har glädje av idag. Ibland är det helt enkelt meningen att en ska ta sina kringelikrokvägar för att hamna på rätt plats. Och är det något jag älskar så är det ju att vägen inte är spikrak utan ger mig mina utmaningar i kurvorna på alla plan.

Våren rullade på. Firade påsken i Skåne med mina älsklingar där och i maj hade jag ett vernissage med min fotokonst i sommarsalen på vackra Wasstuna Yoga. Sålde några tavlor då och även under sommaren, då tavlorna hängde kvar till augusti. Det är alltid roligt att människor uppskattar det jag tycker om att göra och ger mig blodad tand, men det är mycket som ska klaffa och tid som behövs för att hålla ångan uppe, vilket inte riktigt blivit av under resten av året.

I juni åkte jag ensam till Spanien igen. Två veckor av yoga, promenader, bara vara och umgänge med min käre far och bror och alla andra släktingar där. En sådan lisa för själen. Att jag dessutom åkte hem via Landskrona för att fira mina älskade små barnbarns 2-årsdag gjorde ju inte saken sämre. I augusti var det dags för nästa Spanienresa och då först tillsammans med mitt älskade barnbarn Simon, 10 år, i en vecka varefter resten av familjen samt även yngste sonen och hans flickvän sammanstrålade med oss. Behöver jag ens säga hur mysigt det var?!

Jag har genom den yngste sonen och hans fina flickvän under hösten fått uppleva sorg och vanmakt genom sjukdom, men nu ser vi framåt med optimism och järnvilja att allt kommer att bli bra.

Den fantastiska Norrtälje Motettkör som jag sjunger i har under året haft flera otroligt roliga konserter med både Mozarts Requiem, Duruflés Requiem och Bachs Juloratorium och det är en ynnest och glädje att få vara med om dessa musikaliska evenemang och körövningar som ger så mycket. Så oerhört glad över att jag bestämde mig för att börja sjunga igen för snart två år sedan och kommer aldrig att sluta med det så länge jag har rösten kvar.

Sist men inte minst har jag verkligen utmanat mig själv och är så oerhört stolt över det jag åstadkommit. Innan jag åkte till Spanien i augusti bestämde jag mig för att den 1 september gå med i ett program på Norrtälje Träningscenter för att göra en livsstilsförändring. Behövde av hälsoskäl gå ner ganska mycket i vikt som jag lagt på mig de senaste åren och även komma igång ordentligt med konditionsträning och annan träning. Tyvärr blev detta på bekostnad av min yoga på Wasstuna, men det var värt varenda svettig minut och krona. Genom en kostomläggning, mental träning, fysträning minst två gånger i veckan och coachträff nästan en gång i veckan under 12 veckor så lyckades jag!

Till dags datum har jag gått ner 12 kg av de 16 kg som jag hade som mål när jag startade. Idag är programmet slut, men jag fortsätter på egen hand och det känns superbra. Är frisk, smärtfri och mår som en prinsessa. Visade mig själv att jag kan bara jag är tillräckligt motiverad och använder min sisu!

Har under året lyssnat oerhört mycket på vad jag mått bra av och har njutit av mitt eget sällskap, tystnad, natur, stickning, filmer och av att bara vara. Har vuxit mig starkare än på mycket länge och trivs med tillvaron med jobb, familj och kära vänner. Bästa sättet att avsluta året på var att få rå om alla mina barn och barnbarn under julhelgen och att nu fira nyårsafton med en av mina nära vänner och hennes familj.

Ikväll sätter jag mig ner och gör bokslut av året som gått. Löften är inget för mig, önskningar och mål får vara det som ska uppfyllas och året som kommer ska inte bli ett dugg sämre än det som varit, med eller utan kringelikrokar. Är fylld av energi och tillförsikt.

Önskar Er alla ett fint slut på 2019 och ett magiskt 2020.

Tänk gott och gör gott.

Glöm inte att det alltid finns något att vara tacksam över

även när det stormar som värst.

Kärlek, ljus och respekt

Pia
bottom of page