top of page

Återtar mitt kreativa uttryck..

Mången som känner mig kan nog lugnt hålla med om att det sällan är fullständig stiltje i min tillvaro, mitt liv har liksom aldrig riktigt varit en lång raksträcka. Min rastlösa själ fullständigt älskar när det är lite kurvigt emellanåt, men det behöver inte alltid vara gasen i botten i kurvorna.

Våren var lång och tung på jobbet med mycket förändringar som påverkade mig och min arbetssituation, så när semestern och min efterlängtande Spanienresa kom i juni var jag helt slut.

Jag njöt av varje sekund av självvald ensamhet. Yogade, promenerade, läste, virkade, skrev och njöt av att bara vara. Umgicks nästan varje dag med min käre far, något som verkligen inte hört till vanligheterna under mitt liv och som kändes varmt i hjärtat. Vet att han också uppskattade det. Det blev nästan fyra veckor av vila och värme, där jag också fick sällskap av min vän Carola den sista veckan.

När jag började på mitt jobb i september förra året var jag så glad, fann arbetsglädje och utmaningar som jag fixade med bravur. Fick så mycket positiv energi av nya arbetsuppgifter och alla som uppskattade mitt jobb, men någonstans efter nyår försvann glädjen med mer och mer ansvarsfulla arbetsuppgifter och orimliga krav. Arbetsuppgifter som inte var tanken att jag skulle ha från början och som inte heller min chef kunde styra över och som hade gjort att jag tackat nej till jobbet från början om jag vetat att jag skulle ha. Inte för att de var betungande utan för att jag helt enkelt inte vill hålla på med dem. Att vara vårdadministratör är lite av att vara den person som får alla arbetsuppgifter som man inte vet vem annars ska ta hand om. Det gör att en är oerhört flexibel och blir bra på mycket, men inte får chansen att fördjupa sig ordentligt i något. En blir helt enkelt oerhört splittrad.

Jag slutade att skriva och måla, till och med fotografera. Förutom när jag var i Skåne under våren hos mina underbara barnbarn som växer så det knakar och nu hunnit bli över 1 år. Började skriva varje dag i Spanien och upptäckte hur mycket jag saknat det. Började redan innan semestern fundera över vad jag vill göra, vad jag vill jobba med och hur. Det blev ett rannsakande av mig själv huruvida jag vill ha jobb som är utmanande eller bara lugn och ro för att kunna känna att jag har energi till mitt kreativa skapande också. Vill definitivt ha både och, men har kommit till den åldern att lugn och ro och en arbetsplats med bra kollegor där jag trivs faktiskt är väldigt viktigt. Bestämde inget under semestern, men redan första dagen när jag kom tillbaka bestämde jag mig för att söka mig bort från Karolinska.

Nu har jag fått ett annat jobb! Jag kommer tillbaka till Danderyds sjukhus där jag en gång stortrivdes och på något sätt känns det som att snart är cirkeln sluten. Det känns lite som att komma hem igen.

Ska jobba som medicinsk sekreterare inom verksamhetsområdet Hjärta och Fysiologi. Kommer att få extra arbetsuppgifter så som jag önskar och många andra fördelar som jag verkligen uppskattar. Denna gång hoppas jag att jag kommer att landa ordentligt och min magkänsla säger mig att det blir bra.

Jag är tillbaka!

Kärleksfullast,

Pia


bottom of page