top of page

Drömmar, mål och planering..

Som vanligt tycker jag att det är helt galet hur fort tiden går och varje år i februari månad blir jag lika förvånad över hur mitt humör dalar och jag tappar liksom gnistan för ett tag. Det känns ungefär som på den tiden när jag hade PMS och varje gång blev lika överraskad innan jag kom på att; " Ja, just det, nu var det dags igen". Trots att jag vet att det går över så känns det lite tungt precis när det pågår. Klimakteriet är ju gud bevars inte heller något alltför njutningsbart tillstånd med allt vad det för med sig, men nu har jag kanske hittat lösningen!

För ett par veckor sedan ramlade jag över ett klipp på Facebook där Maria Borelius berättade om sin senaste bok "Hälsorevolutionen". Om hur hon vid 52 års ålder började känna sig gammal, trött, nedstämd och sliten. Med ryggont, klimakteriebesvär och en känsla av att livet var på väg utför.

Hon började forska i hur hon skulle kunna förbättra sin egen hälsa och gjorde en hälso- och kunskapsresa där en antiinflammatorisk livsstil fick en central betydelse.

Boken väckte mitt intresse, jag beställde den genast och efter tre dagar hade jag den i min hand. Den är välskriven, lättläst trots beskrivningar av forskningsresultat och oerhört inspirerande. Det är härligt med en igenkänningsfaktor och jag läser den med stort intresse, fascination och min ambition är att anamma denna fantastiska livsstil för att förbättra min egen livskvalitet. Vet att planering är a och o för att få bestående resultat av vad det än månne vara i form av både träning och kost, men det är ju tyvärr inte min starkaste sida när det gäller just detta.

Att planera sitt i liv överhuvudtaget är något jag aldrig gjort. Jag har följt mitt hjärta, min magkänsla och kastat mig hals över huvud in i relationer, jobb och annat, kanske med ett brustet hjärta som följd eller andra konsekvenser som jag helt enkelt inte hade tänkt på innan. Det har fungerat hittills och jag ångrar inget jag gjort eller fått vara med om, det är ju det som delvis format mig till den jag är idag och gjort att jag kommit dit jag är i min personliga utveckling. Nu känner jag dock att det kanske kan vara på tiden att börja planera lite mer än tidigare för att nå dit jag faktiskt vill.

Sökte i början av året med ljus och lykta efter en vacker planeringskalender att både kunna skriva dagbok, känslor, drömmar och planer med definierade mål i, men hittade ingen som jag ville ha, förrän en av mina nära vänner skickade mig en länk till Drömkalendern. Jag gick in på länken och blev eld och lågor, hon hade helt förstått vad det var jag var ute efter och nu har jag även den i min hand.

För att kunna fullfölja sin planering krävs även fina anteckningsböcker, vilket jag har en hel del av, men nu bestämde jag mig för att via min hemsida designa en egen kalender och penna med min logga och peppande ord, så även en av dessa ligger nu på mitt skrivbord.

Nu är det helt enkelt bara att starta!

" Det värsta svek Du kan begå mot Dig själv är att inte göra det som får Dina ögon att lysa."

Kärleksfullast,

Pia


bottom of page