top of page

Man måste dö en smula för att orka blomma igen..


Det finns en mening med allt som sker. Precis som naturen behöver sin vinterdvala för att hämta näring ur myllan för att till våren orka blomma igen och stå ut i full prakt behöver vi människor också en period av stillhet, tid att sörja och hitta fotfästet när vi gått igenom omtumlande händelser i livet, och det är precis det jag gjort de senaste månaderna.

"Sorgen och glädjen de vandra tillsammans. Medgång och motgång de tätt följas åt". Några rader ur psalmen 269 som så vackert beskriver livets gång på vår jordiska stråt.

Nu har det gått en tid sedan uppbrottet från min ex-särbo och mitt gamla jobb. Nyhetens behag på det nya jobbet har lagt sig, men inte på ett negativt sätt för jag trivs fantastiskt bra. Nu känns det tryggt, men fortfarande spännande och jag vet att jag har så mycket mer som väntar och som jag kan ge.

Saknar dock mina gamla kollegor eftersom jag idag inte har någon nära kollega på samma sätt som tidigare, liksom jag ofta saknar ex-särbon trots att jag vet att allt är precis så som det ska vara.

Jag hoppas att han mår bra nu och har fått den relation han inte fick med mig. Mina före detta kollegor träffar jag ibland och har kontakt med.

Jag har genom yogan och meditationen nått djupare bottnar i mig själv och känner att jag vuxit av det.

Kroppen jublade när jag började på regelbunden kundaliniyoga, men har tyvärr fått ett bakslag just nu som jag vet bara är tillfälligt. Sluta yoga och meditera kommer jag aldrig att göra!

Har renoverat hemma, bytte sovrum och jag är så oerhört nöjd med vad jag åstadkommit alldeles själv. Några månaders mindre kaos i lägenheten med möbler som stått överallt där de inte skulle stå och en rejäl rensning av prylar blev till slut hur bra som helst. Att jag denna gång överträffade mig själv ger en skön tillfredsställelse. Tapeterna jag valde och satte upp blev bättre än jag tänkt och de gamla möblerna jag målade blev superbra. Pricken över i:et är ändå heltäckningsmattan som min älskade yngste son övertalade mig att lägga in. Rummet är tyst, harmoniskt och det känns som man sover på hotell varje natt. Lycka!

Alla mina barn har hunnit fylla år sedan jag skrev senast och min dotter fick traditionsenligt ett dygn av ompyssling av mig, då vi i år började dygnet med ett fantastiskt yogaretreat på Wasstuna Yoga innan jag fortsatte att pyssla om henne hemma. Sönerna gratulerades på varsitt håll, men inte mindre kärleksfullt för det.

Om några veckor är det jul och den ska jag traditionsenligt fira med min älskade dotter och hennes fina familj. Trettondagsafton flyger jag ner till Skåne för att njuta av mina älskade barnbarn där nere som om ett par dagar blir 6 månader. Det känns helt galet hur fort tiden flyger iväg. Blir lite skrämd av det och tänker på det en av mina kära väninnor sade igår ikväll. "Pia, tänk att vi har kortare tid kvar att leva än det vi levt hittills". En inte så upplyftande tanke, men ingen av oss är sådana som gräver ner oss i detta utan är oerhört duktiga på att leva i nuet och njuta av det vi har. Vem vet, vi kanske passerar 100-strecket med råge! ;)

Min blomma ligger fortfarande i dvala, men är på god väg.....

Kärleksfullast,

Pia


bottom of page