Sommar, tankar, känslor och upplevelser, ett livshjul som snurrar...

Sommar, tankar, känslor, rastlöshet och nu även en ytterst påtaglig ensamhetskänsla som tack och lov inte är konstant utan om jag ska medge det egentligen bara kommer när jag är uttråkad. Saknar käre ex-särbon, våra loppisrundor, picknickar och bilturer. Det har ju varit sommar för mig i så många år. Har sovit dåligt på nätterna, då oönskade tankar bitit sig fast i sinnet. Tankar som på morgonen är helt befängda och jag ser på med andra ögon, men som ändå finns där när sömnen inte vill infinna sig. Det var bättre ett tag, men herrejösses, när ska det gå över?? Allt sitter ju i huvudet!! Har tagit tag i meditationen igen och vet att allt är precis som det ska vara, jag behöver bara balans och att hitta mig själv. Det tar tid att ändra gamla vanor och måste få ta den tiden, men jag är ju så himla otålig!

Sedan senaste uppdateringen här har det också hänt så otroligt mycket att jag verkligen inte borde känna någon rastlöshet och oro. Så mycket känslor och så mycket glädje på många plan.

Jag har hunnit vara i Spanien, Skåne och Dalarna, men den absolut viktigaste händelsen skedde naturligtvis den 13/6, då två underbara små pojkar kom till världen för att göra den till en ännu vackrare plats och jag blev farmor. Just idag är de precis 1 månad gamla.

Spanien var som vanligt en skön avkoppling med min goda vän Lena. Vi tog morgonpromenader, åt hälsosamt, solade, badade och träffade mina nära och kära där nere. Dock alldeles för kort tid, men bättre än inget alls och jag kom hem energifylld och utvilad. Samma dag vi åkte till Spanien var jag på morgonen till min kommande arbetsplats på KS för att skriva på anställningsavtalet, hälsa på personalen och se mitt blivande arbetsrum och jag ser verkligen fram emot att börja jobba där.

Fick ett spontaninfall dagen före midsommar att åka ner till Skåne och överraska mina älsklingar där, och givetvis för att jag längtade så efter att få krama om dem och få träffa mina nya vackra små barnbarn. Packade picknickkorgen, väskan och gav mig av hemifrån 04.15 på morgonen. Bilturen gick som smort vid den tiden och jag överraskade dem rejält när jag kom. Fick en härlig midsommar med mycket babygos och avkoppling. När jag på söndagen gav mig av hemåt var det med ett hjärta fyllt av solsken och energi. Körde hem längs Österlen, stannade på mysiga ställen och tog det lugnt. Hemresan tog betydligt längre tid än resan ner, men det gjorde inget, jag njöt av vädret, landskapet och av att köra. Det blev 157 mil avverkade den helgen.

Helgen efter bar det av till Dalarna och Falun till en av mina bästa vänner, Maria. Tanken var att delta i en countryfestival där hon skulle sjunga med ett band, men den ställdes in med anledning av för få förköp, så det blev en liten countrystämma istället där de deltog. Det var vackert väder och blev en skön dag med musik och umgänge. Så härligt att ha vänner som känner en utan och innan, som man bara kan vara sig själv med utan konstigheter. Vi pratade, promenerade, åt och drack gott och hade det mysigt. Även denna helg blev många mil avverkade, även om det kändes som det gick oerhört fort att köra dit jämfört med till Landskrona. Det blev en biltur på dryga 60 mil, så lilla JOY har jobbat bra under några helger.

Så mycket glädje, så mycket lycka, så mycket vemod längs vägar tidigare körda av mig och ex-särbon men nu ensam, och så mycket känslor. Har skrattat, gråtit, njutit, men framförallt konstaterat att mitt liv är fyllt av så mycket glädje att jag absolut inte har någon rätt att klaga på någonting!

Hemmavid har jag haft tre andra goa grabbar som sovit över och överröst mig med sin kärlek och som jag får skämma bort.

Imorgon börjar jag min semester, som visserligen blev en vecka kortare än tänkt med anledning av mitt arbetsbyte, men två veckor är inte att förakta. Startar semestern med att åka nattbussen ner till Lund på lördag kväll för att tillbringa några dagar i Landskrona hos Wilfred och Henry med föräldrar och se hur det växt på sig sedan jag var där senast. Ska njuta av varje sekund och den här gången får min lilla bil vila.

Kärleksfullast,

Pia