Förändringens tid...


Våren gör mig kluven, vemodig, uppfylld, förväntansfull, lycklig, tankfull och rymmer så mycket känslor så att en ibland blir alldeles överväldigad. Som barn innebar den också mycket akuta sjukhusbesök och mediciner eftersom jag hade svår astma och då sannerligen inte kunde njuta av denna tid så som jag gör idag, även om en som barn kanske inte är uppmärksam på naturens prakt på samma sätt som en är idag. Är tacksam för att jag idag som vuxen inte har dessa problem längre, till och med rinnande näsa och ögon är ett minne blott. Astman gör sig endast påmind under förkylningstider eller om jag utsätter mig för allergener som jag är allergisk mot.

Jag kan helt enkelt njuta av vårens dofter och färger i universums vardagsrum som bjuder på så mycket glädje när man bara stannar upp en stund.

Det är mycket som händer i mitt liv just nu och jag känner att det är mycket energier i omlopp på en massa olika plan. Den förändring som började i början på året och hittills kulminerade med det definitiva avslutet med min ex-särbo fortsätter. Har landat i den situationen och känner en acceptans inför det, men sörjer att även vår vänskap tagit slut för tillfället. Kanske kan vi så småningom ses som vänner, men just är det som det ska vara. Jag känner att mera är på gång, men kan ännu inte säga vad det kommer att bli, bara att det kommer att bli.

Försökte under en veckas tid att vara med på en datingsida på nätet, bara för att se hur det är, men fick panik. Blir full i skratt när jag tänker på hur jag ens kunde komma på tanken, men man vet ju aldrig. Det är tidskrävande och jag tror att man ska vara väldigt aktiv och fokuserad, vilket jag verkligen inte har tid med. Vet att det är den nya tidens sätt att träffa någon på, har ju bevis på det i min egen familj och närmaste omgivning, men för mig kändes det helt fel och det måste finnas andra sätt att mötas på. Det var så långt ifrån min komfortzon som man kan komma. Jag tror på det äkta mötet och att det kommer, tillåter mig till att ha tillit till det. Det är inte dags än för det är så mycket annat som ska ske innan.

Från att ha varit en soffpotatis under en lång tid bortsett från mina ryggövningar hemmavid har jag nu också kommit igång med gymträning minst två gånger i veckan och promenader där emellan. Jag känner mig stark, nöjd och med en stor tilltro till att jag faktiskt kommer att fortsätta denna gång. Vet att jag sagt det tidigare, men nu mår jag så bra och framförallt så är min rygg så bra att jag sällan känner samma smärta som jag gjort de senaste åren och kan med stor säkerhet säga att det beror just på styrketräningen. Använder mig av yoga hemma när jag behöver landa mera.

Balans och goda tankar leder ofta till förändring och min är på väg med stormsteg, precis som våren med sin skira grönska och sin bedövande skönhet. Allt är precis som det ska vara!

Kärleksfullast,

Pia