Livets flod...


Jag har tidigare i olika sammanhang och bröllopstal liknat livet vid ett tåg, något som jag själv tycker är en bra metafor, det är mycket som händer längs resan och vi väljer själva var vi hoppar av och på igen. Är barnsligt förtjust i metaforer och liknelser för att de ger perspektiv ur olika synvinklar och är lätta att applicera på olika tillfällen i livet.

Har tagit tag i många saker den sista tiden och ikväll när jag var ute och promenerade tänkte jag på en bäck, flod, porlande vatten och hur man också kan likna livet vid det. Vi behöver ett flöde för att komma framåt, men ibland blir det strömt, alldeles för strömt, och då måste man hålla näsan ovanför vattenytan för att inte dras med ner i det mörka. Det är friskt när det vindlar lite hit och dit men även trivsamt i perioder när det bara rinner i en stillsam ström, även om jag i ärlighetens namn kan säga att jag inte varit med om det många gånger i livet. Kanske skulle jag bli uttråkad, kanske inte.....

Tänker på metaforen om mig själv och badankan som min goa vän Anita tillskrev mig för många år sedan. Här kan Du läsa om den.

Om någon undrar hur jag mår, så mår jag bra. Kanske inte alldeles förträffligt hela tiden, men på det stora hela. Tankemönster är svåra att bryta.

Håller på och läser en fantastisk bok av relationschoach Mikael Larsen om att "Skiljas utan att förlora sig själv".

Applicerbar på alla sorters relationer där det inte gått som man tänkt sig, både vad gäller kärleksrelationer, vänskap och andra djupare relationer.

Den får mig att ifrågasätta mitt eget beteende, skakar om mitt inre, peppar och ger styrka att gå vidare. Så mycket som jag redan vet, men behöver bli påmind om. Så mycket igenkänningsfaktorer och kan varmt rekommenderas.

Mycket roligt väntar framöver och jag är övertygad om att Universum verkar för mig nu när jag vågar släppa.

Kärleksfullast,

Pia