Födelsedag utan förpliktelser..


För första gången i hela mitt liv sedan jag flyttade hemifrån vid 17 års ålder bestämde jag mig för att helt strunta i att bjuda hem mina vänner, nära och kära på min födelsedag.

Jag gillar ju att ha fest och omge mig med dem jag tycker om, både i mindre sällskap och lite större festligheter. Att baka, fixa och dona är ju något jag alltid älskat. Men som sagt, för någon vecka sedan bestämde jag mig att för första gången göra något helt annat. Kände inte för att ha några förpliktelster överhuvudtaget utan bara göra det jag känner för.

Jag hade en ledig dag från jobbet, då jag för ett tag sedan börjat arbeta in tid för att kunna vara ledig en måndag i månaden. Nu hade jag bytt måndag så att den skulle infalla på min födelsedag, då jag skulle kunna göra precis vad som föll mig in. Min älskade yngste hade ju redan igår gratulerat mig på bästa sätt, vilket jag skrev om i mitt förra blogginlägg.

Det blev en lugn förmiddag med telefonsamtal från mina älsklingar, mamsen och så käre papsen i Spanien, innan jag efter lunch satte mig på bussen mot Stockholm med min kära vän Anne för att fånga dagen och bara göra det som föll oss in.

Solen sken och det var vårvärme i luften, så vi begav oss till Gamla stan där vi åt en fantastiskt god fisklunch på restaurang Agaton tillsammans med ett glas bubblande Prosecco. Sedan promenerade vi runt i det underbara vädret, från Gamla stan via Drottninggatan, Kungsgatan till Kungsträdgården, därifrån till Strandvägen, Birger Jarlsgatan och upp mot Humlegården, innan vi vände tillbaka mot Gamla stan. Det blev en lång promenad varefter vi tyckte att vi var välförtjänta ett varsitt glas rosé på Corner Bar.

Dagen avslutades på min favoritpub, Wirströms, med varsin öl och nachos.

När jag strax efter kl 21.00 satt nyckeln i dörren här hemma kände jag mig väldigt nöjd och tillfreds med dagen och hela min helg. Att jag dessutom hade en otrolig mängd gratulationer på facebook värmde mig extra. Det blev precis en födelsedag i min smak. Tror att jag ska fortsätta i den andan nästföljande år.

Kärleksfullast,

Pia