En livsnödvändighet...


Det finns nog ingen i min omgivning som undgått att jag tycker att fredagar är det absolut bästa dagen på hela veckan.

Under nästan hela mitt yrkesverksamma liv har jag valt att arbeta in tid så att jag kan sluta tidigare på fredagarna.

Idag flexade jag dessutom ut ytterligare en timme tidigare för att jag hade jag bokat in en timmes helkroppsmassage hos min bästa massös. Tyvärr ska hon flytta från Norrtälje snart, så då måste jag hitta någon annan som kan ta hand om mina stela muskler ibland.

Sedan en tid tillbaka har jag gått till henne en gång i månaden och det är en lisa för min kropp och själ varje gång.

Det blev ingen tavla målad idag, som annars brukar vara ett av mina fredagsnöjen efter jobbet, utan jag åkte istället och uträttade lite ärenden och handlade med min goa vän Anne innan jag landade i mitt kära hem.

Tänkte först att jag skulle sy lite på klänningen, men bestämde mig för att inte göra ett skapandes dugg mer än plocka upp det jag handlat och fixa till köket.

Idag unnade jag mig en liten påse godis, och inte vilket godis som helst utan saltlakrits och choklad, bästa kombon utan tvekan.

Jag har hittat en saltlakritskola på Willys från Ryfors konfektyr i Mullsjö som är helt sagolikt god, så om man gillar saltlakrits är den ett måste. Chokladen är Marabous saltlakrits, annars är det Fazers Salmiakki som är min lakritschokladfavorit. För mig är salmiak något som jag är uppvuxen med i modersmjölken och något som jag verkligen handlade på mig varje gång jag var hos papsen eller mormor i Finland som barn och tonåring. Då var lakritsutbudet här i Sverige inte speciellt stort jämfört med hur det är nu.

Imorgon åker jag till Stockholm till min goda vän Maria och blir kvar till söndag, då jag ska hälsa på min älskade yngste son och se hur han och hans flickvän fått det i sin nya lägenhet i Hammarbyhöjden. Det blir en härlig helg! Och som pricken över i:et är jag ledig på måndag!!

Vänskap, lakrits och kära älskade barn och barnbarn - livsnödvändigheter helt enkelt!

Kärleksfullast,

Pia