Festförberedelse och tankeskingrande...


Så mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Om sånt som varit, nuet och framtid. Vad jag vill och vad jag inte vill göra. Jobb, fritid, livet helt enkelt.

Sorgsenheten jag skrev om igår var så oerhört påtaglig ikväll igen och rastlösheten kröp i kroppen. Visst, det är väl bara att göra något som skingrar tankarna tycker många, men jag fungerar inte riktigt så. När jag blir rastlös blir jag oftast totalt handlingsförlamad istället.

Efter att ha suttit rätt upp och ner i soffan en stund så bestämde jag mig för att det fick räcka så för ikväll. Började klippa till mönsterdelar till en cocktailklänning som jag tänkte sy för att ha på en hedersmiddag i Stockholms stadshus den 31 mars. Jag har ju gud bevars varit fast anställd inom Stockholms Läns Landsting i 30 år bortsett från det olycksaliga året då jag prövade mina vingar på annan arbetsplats och det inte riktigt blev som jag tänkt mig.

Förra vecka var jag på en hedersbelöning på Norrtälje sjukhus, med mingel, snittar och utdelning av de gåvor man valt som tackgåva för dessa trettio år och den 31 mars är det således hedersmiddag i Blå hallen i Stockholms stadshus med flott middag och underhållning. Har bjudit med mig min älskade dotter som sällskap och det ska bli mysigt att ta med henne.

Det var ett tag sedan jag sydde, men har inte hittat någon klänning som fallit mig på läppen, så när jag gick igenom mina tyger för ett tag sedan hittade jag ett stickat tyg med mönster i kopparguld som jag hittat på loppis för en billig peng för framtida behov. Hade köpt ett speciellt mönster i en smickrande modell för min kurviga kropp, men när jag ikväll skulle klippa till klänningen upptäckte jag att tyget inte skulle räcka. Lite besviken blev jag allt, men letade då fram ett gammalt mönster på en enkel figursydd klänning som det fick bli istället. Hoppas den blir fin, annars får jag tänka om igen. Har ju inte så lång tid på mig. Hur som helst skingrade det mina tankar och fick igång mina sömnadsidéer. Efter

klänningssömnaden ska jag sy två babynest till mina kommande tvillingbarnbarn, så nog ska få något gjort allt. Återkommer med bilder.

Kärleksfullast,

Pia