Vanans makt är stor...

Osökt under den senaste veckan har mina tankar styrt mig i riktningar dit jag inte vill att de ska ta vägen. Förra helgens ångestklump i magen har försvunnit, men sorgsenheten följer mig kvällstid som en ovälkommen irriterande fluga som inte går att slå ihjäl hur jag än försöker. Flugor har kort livslängd som tur är, så det är väl bara att vänta och låta den surra runt.

Käre ex-särbon och jag har pratat med varandra några gånger under veckan och det känns bra, precis som det ska vara. Men många flera gånger har jag varit på väg att lyfta luren bara för att berätta något eller fråga något, så som vi ofta gjort. Då har den där irriterande flugan kommit och påmint mig.

Så svårt det är att bryta vanor! Det kräver motivation och disciplin. Så lätt det är att fortsätta gå i samma gamla fotspår för att man alltid eller länge gjort det. Jag håller ju också på att försöka undvika socker eftersom jag insett att jag har ett sockerberoende som jag inte mår bra av. Har läst en del om hur det påverkar kroppen på många sätt, förutom att man lägger på sig vikt förstås. Det är oerhört svårt, då jag inte ännu klarar av att till 100% motstå frestelsen om jag blir bjuden på godis eller något gott till kaffet. Återigen så startar allt i tanken och huvudet och det är där man måste börja sin förändring.

Denna helg har jag njutit av både ensamhet och sällskap. En skön kombination där ensamheten inte var påtvingad utan självvald. Så mycket lättare det känns då. Igår målade jag en tavla, pysslade hemma och mot kvällen fick jag en liten goding som nattgäst. Så underbart att få ta emot så mycket kärlek från en liten människa som verkligen visar hur mycket han älskar sin mormor.

Idag har vi njutit solsken i lekparken och när han återbördats hem, blev det en picknick till havet med min kära vän Anne innan jag skulle åter till älskade dottern för att gratulera mellanbarnbarnet som fyllde 10 år. Jag är så tacksam!

Har känt hur goda energier varit i omlopp i mitt liv veckan som gått och tänker fortsätta ta emot dem och styra bort mina tankar från sånt som dränerar mig. Sakta men säkert ska fågel Fenix uppstå.

Kärleksfullast,

Pia