Tidens flykt och förgänglighet...


Hur förvaltar jag mitt liv egentligen? Det är en fråga jag ställer mig ibland och som är nyttig att försöka svara på. Jag tror att det är föränderligt, precis som livet i största allmänhet. Är det ett bra sätt att förvalta det på genom att ofta vara ensam och njuta av mitt eget sällskap? Borde jag vara mera aktiv? Resa mera? Utmana mig själv mera?

Ibland känns det som jag gör det ganska bra ändå och jag tror att var sak har sin tid. Ibland behöver man stanna upp för att komma vidare.

Är man inte nöjd, ska man göra något åt det, det har jag i alla fall lärt mig och försöker leva efter den devisen. Tyvärr kräver en del saker jag vill göra en bättre ekonomi än vad jag har och där stoppar det direkt. Att säga att pengar inte betyder något är fel, för till syvende och sist så gör det det. Visst, man kan inte köpa lycka för pengar, men det underlättar. Det underlättar också att kunna njuta av små små ting i vardagen som inte kostar och jag är så tacksam för att jag har den gåvan.

Sedan jag skrev här sist har jag bestämt mig för att göra minst en rolig sak i månaden som jag verkligen ser fram emot. Det där lilla extra att längta till, men som ändå inte kostar så mycket.

Årets Spaniensemester är redan bokad, men jag kommer inte alls att vara där lika länge som jag brukar och inte heller lika sent på sommaren. Jag och en väninna åker dit den 30 maj och stannar i 10 dagar.

När jag kommer hem därifrån har jag med största sannolikhet blivit farmor, åh, vad jag längtar! Två små älskade tvillingpojkar ska berika min underbara stora familj. Det kommer att bli en härlig sommar och jag ska åka till Skåne så ofta jag kan.

Tänkte sammanfatta mina senaste tre veckor, men det är inte klokt vad man glömmer. Livet rullar på och dagarna passerar. Allt är som vanligt men ändå inte, och det är en trygghet i det som för den skull inte behöver vara stagnerande.

Jag kommer i alla fall ihåg vad jag gjorde igår, då var jag på bio med ex-särbon. Vi var och såg den Oscarsnominerade filmen "La La Land", en film som jag tyckte var helt underbar! Färgstark med mycket sång, musik, dans, romantik, en handling som kretsar kring ett kärlekspar och vilket pris man får betala för sina drömmar. Jag älskade den och rekommenderar den varmt, medan ex-särbon hade en annan åsikt.

Idag har jag söndagsslappat, fikat med en väninna på café Hörnan och målat en tavla. Lite myror i brallan har jag allt, men tänkte yoga och meditera bort det lite senare mot kvällen.

Jag tror att jag förvaltar mitt liv ganska bra egentligen, och fortsätter jobba mot mina drömmar.

Kärleksfullast,

Pia