Snurrig dag och moment 22..


Tydligen hade jag kopplat av alla sinnen som har med jobbet att göra helt och hållet, för istället för att trycka på snoozeknappen som jag brukar göra några gånger varje morgon innan jag går upp ur sängen, så tryckte jag på avstängningsknappen!! Kan ju bara skylla på att jag gjorde det hela förra veckan, så den takten satt väl i även idag. Vaknade således med ett ryck 07.50 och förstod direkt att något inte stämde.

Det blev ett telefonsamtal till jobbet och högsta växeln i.

Det var mycket att göra, men det gillar jag, så det kändes bra och kul att träffa arbetskamraterna igen. Så skulle jag swisha pengar till en av mina kollegor till en insamling och det fungerade inte! Jag prövade flera gånger men den mobila bank-id-appen krävde en uppdatering som inte existerade på min telefon.

Bestämde mig för att avinstallera appen och installera om den, men icke! Då fick jag meddelande att från och med årsskiftet fungerar mobilt bank-id endast i Windows 10 på Nokiamodeller och jag hade Windows 8. Djup suck!! Googlade på det och fick napp direkt. Ibland är google ovärderligt, där stod exakt hur jag skulle göra för att ladda ner det till telefonen. Sagt och gjort, jag startade uppdateringen och där fick telefonen ligga under eftermiddagen för att hämta alla uppdateringar och installera den. Nu har jag en telefon som inte beter sig som den gjorde tidigare, med massor av uppdateringar och annorlunda utseende, men tro inte att mobilt bank-id fungerar. Nix!

Vad behöver jag då göra, jo komma in på min banksida för att få en kod. Konstaterar när jag kommit hem att den kommer jag inte in på för att jag alltid loggar in där med mobilt bank-id och jag har glömt lösenordet till min kortdosa. Stod således inför moment 22!

Eftersom lösenordsbrevet inte fanns kvar blev det ett telefonsamtal till banken, som lovade skicka ett nytt sådant omgående. Är glad att jag gillar teknik och kunde lösa problemet så långt själv, men samtidigt blir jag skrämd av hur beroende man är av att allt verkligen fungerar och tänker på alla dem som inte alls är intresserad eller förstår hur man ska göra. För mig blev det ju bra ändå, fast jag får vänta några dagar på att fixa problemet fullt ut.

Banken hade inte en aning om att prestandakravet ändrats vid årsskiftet och var tacksamma för att jag uppmärksammat detta och lovade att ändra det på sin hemsida. Är glad att jag kanske kan hjälpa någon annan också.

Allt detta resulterade i att jag började rensa bland gamla papper och räkningar och tro't eller ej, men någon strukturerad person är jag inte i privatlivet även om många tror det. Det var mycket roligt som dök upp bland 11 år gamla papper. Insåg också att den lägenhet jag bor i nu är det hem jag bott i längst i under hela mitt liv, vilket blir 13 år nu till våren.

Snurrigt blev det idag, men nu ska det blir lite mera struktur och Hofström startar upp 2017 på helt ny kula med att gå och lägga sig i tid och en välorganiserad pärm för viktiga papper. Plötsligt händer det, man kan faktiskt lära gamla hundar att sitta i alla fall någorlunda (hahaha)! Tror jag?!

Kärleksfullast,

Pia