Lättjefull och skön vecka...


Det är söndagkväll, jag sitter i soffan och tittar med ett halvt öga på något program om hälsa på TV:n samtidigt som jag ska försöka skriva ner några rader här.

Har tänkt att jag ska lägga ribban lite lägre här på bloggen så här vid starten på det nya året och istället för att skriva ofta, skriva en veckosummering på söndag kväll. Det känns som en bra och kul idé.

På det sättet tvingas jag sätta mig ner i lugn och ro och reflektera över hur veckan varit, man glömmer så lätt både det bra och dåliga.

Denna vecka har jag varit ledig, och då menar jag verkligen LEDIG!

Jag har tagit det så oerhört lugnt och följt min egen dygnsrytm så det känns nästan jobbigt att behöva gå till jobbet imorgon bitti. Har förvisso laddat batterierna, men just min dygnsklocka vill inte eftersom jag vänt lite på dygnet, fått blodad tand och vill ha mer. Jobba hemifrån vore faktiskt inte så dumt om jag hade möjlighet.

Redan första lediga dagen efter nyårshelgen åkte julen ut. Det blev ljusa gardiner, nytvättade fönster och färska blommor. Så jättefint och luftigt efter det mörka, röda och murriga även om jag älskar dessa färger. Jag har stickat färdigt en av mina påbörjade koftor, börjat på en babykofta, fortsatt på en annan pågående kofta som jag haft liggande och sett många filmer. Har njutit av att ta dagen som den kommer, samtidigt som jag fått en del gjort här hemma och haft alla tre barnbarnen hos mig varsin natt. Så mysigt!

När jag en av dagarna var och hälsade på min älskade yngste son i Stockholm frågade han mig lite skämtsamt vad jag mutat grabbarna med för att de skulle sova hos mig. Saken är den att jag aldrig behövt muta någon, de blir snarare osams om vems tur det är för att de så gärna vill vara hos mig alla tre. Jag är så tacksam för det och älskar att pyssla om dem.

Tre helt olika killar med olika behov som de får utlopp för hos mig. Då är det inte dåligt att vara mormor.

För övrigt har jag träffat vänner, tagit några långa promenader, läst och målat tre tavlor. Det sistnämnda var länge sedan, men jag kunde inte motstå att åka och köpa några nya pannåer när solen sken och vardagsrummet badade i ljus. Det var som gjort för att ställa sig och måla.

En skön vecka för både kropp och själ helt enkelt, och vad mer kan man begära.

Imorgon börjar det nya arbetsåret och jag har lite planer som jag funderar över men som ännu är i tankestadiet. Får se vad de tankarna utvecklas till och hur jag kan få ut något ur dem på bästa sätt.

Sockerstopp har också funnits i tankestadiet ett tag, men nu är det dags att sätta dessa planer i verket, vilket inte blir det lättaste för en sockerråtta som jag. Håll tummarna!

Och jo, förresten, jag har sluppit ryggvärk hela veckan! Så tacksam!

Kärleksfullast,

Pia