Han var en liten filur redan för 25 år sedan..


Kvällen den 8 december 1991 var det dags igen! Det var tredje gången under den graviditeten som jag åkte till BB. De två tidigare gångerna var värkarna regelbundna och ordentliga, men tji fick vi då, det var bara att åka hem igen rejält snuvade på konfekten.

Det var livligt i magen mest hela tiden och enda gångerna det var lugnt var när jag sjöng, lyssnade på musik eller faktiskt var på konsert på Globen.

Vi åkte in vid åttatiden på kvällen, en vecka innan beräknat datum. Värkarna var starka och regelbundna med 2-3 minuters mellanrum, men vid 22.30 var det lugna gatan igen. Jag hade ingen lust att åka hem en tredje gång så jag bad att få vara kvar över natten och se om det skulle börja igen, vilket jag fick. Sov som en stock utan minsta tillstymmelse till värk. Det var bara att ställa in sig på att åka hem igen. Men tänk, precis när läkaren skulle undersöka mig innan hemgång så gick vattnet! Äntligen skulle jag få se vilken liten filur som busat så med sin mamma och jag fick ringa busfröets pappa och be honom komma tillbaka.

Kl 16.15 så kom han, leende med sin lilla hand mot kinden som om han undrade vad han hade i denna världen att göra egentligen. Men det visste jag! Han kom för att förtrolla oss och kunde charma förståndet ur vem som helst samtidigt som han var en riktigt litet busfrö och aldrig stilla. Han älskade när jag kallade honom för Pysen.

Med åren har vi varit med om både fantastiska och tuffa händelser och det har svetsat oss samman. Jag har fått kärleksbetygelser och varma kramar och jag är så tacksam över att han valde just mig till sin mamma. Närhelst humöret sviktar vet han precis vad han ska göra för att få mig att skratta och han har fortfarande en liten räv bakom örat.

Idag önskar jag honom en fin födelsedag av hela mitt hjärta, men på söndag får jag krama om honom och gratulera på mitt mammasätt med smörgåstårtor och mammas bullar, precis så som han önskar.

Kärleksfullast,

Pia