Sedan den dagen blev ingenting sig likt mer..


Jag törs nästan lova att det inte finns någon människa på denna jord som inte upplev något som gjort att man fått omvärdera sitt liv någon gång, och framförallt vad som är viktigast.

Lika många människor som det finns, lika många olika tankar och känslor om det finns det säkerligen också. Vi prioriterar olika och vi känner olika.

När jag var i övre tonåren hade jag en föreställning om hur livet skulle se ut, vad jag ville bli och hur gammal jag ville vara när jag gifte mig och fick barn etc. Föga vet man i den åldern att livet inte är så enkelt och att de beslut man tar då egentligen är bland de lättaste man behöver ta.

Men i slutet av mitt nittonde år blev jag kär helt enkelt! Och kär hade jag varit många gånger innan det, men denna gången var det annorlunda, för strax innan min 20-årsdag visade det sig att jag var gravid. Jag tvekade inte en sekund över om jag skulle behålla mitt barn eller inte. Hade min dåvarande kärlek, tillika förste make inte velat ha barnet hade jag fött det ändå. Nu ville han det lika mycket som jag och idag för 35 år sedan föddes hon.

En underbar liten mörkhårig ängel med långa vackra ögonfransar!

Sedan den dagen blev ingenting sig likt mer! Hon vände upp och ner på hela min världsbild och mina tankar om livet, grep tag om mitt hjärta på ett sätt som jag aldrig tidigare upplevt.

Jag var rätt naiv och ego innan, men vem är inte det i 19-årsåldern?!

Mitt ego fick fullständigt stå åt sidan för denna fantastiska lilla människa och senare även för hennes syskon. Givetvis på ett positivt sätt, och godtrogen är jag fortfarande, men ser det oftast som en bra egenskap.

Idag är hon min bästa vän, vacker, klok, varm, underfundig, sprallig, full i sjutton och en fantastisk person. Hon kritiserar mig, lyfter mig och gör mig till en bättre människa. Jag älskar henne till månen och tillbaka, som i en kringla som aldrig tar slut, som vid sade till varandra när hon var liten.

Trots alla händelser i livet av både glädje och sorg, så var det just denna dag som förändrade mitt liv för all framtid.

Kärleksfullast,

Pia