Alla dessa svåra val..


Hela vårt liv gör vi val varje dag, medvetna eller omedvetna. Efter min andra skilsmässa gick jag några gånger i samtal hos en kurator för att hitta någon sorts balans i livet och tillbaka till mig själv och när hon frågade mig om mina tidigare val i livet, sade jag flera gånger att "det bara blev så". Jag fick då lära mig att även de gånger jag inte väljer gör jag ett val, valet att inte välja. Hänger Ni med?!

Många val vi gör är svåra, kanske rentav livsavgörande. Andra är enkla, vad ska jag klä på mig idag, eller vad ska jag äta eller inte äta till middag till exempel.

För några veckor sedan var jag på Stockholm Spine Center för ett besök hos en ryggspecialist för att diskutera vad de kan hjälpa mig med för att jag ska slippa min dagliga ryggsmärta och mina domningar av ena foten och benet. Det blev ett omtumlande besök och jag fick tre olika alternativ att fundera över. De operativa ingreppen innebär ju alltid risker och eftersom alla människor är olika kanske det som fungerar på någon annan inte fungerar på mig, även om det finns goda prognoser.

För någon vecka sedan bestämde jag mig. Det var egentligen ett lätt val å ena sidan, men svårt eftersom jag måste ta en del saker i beaktande. Jag kommer att ge min nyupptagna styrketräning på gym 4-5 månader och se hur mycket det påverkar min smärta i rätt riktning, och är det så att jag inte blir smärtfri kommer jag att steloperera mig i ländryggen. Efter ett samtal med läkaren idag så tyckte han att jag tagit ett mycket klokt beslut och jag ska återkomma till honom på vårkanten om operation fortfarande är aktuell då. Nu är det bara att se tiden och träningen an och välja rätt för mig och min kropp.

Ett annat val jag brottas med som verkligen inte är lätt utan snarare gör mig oerhört ledsen är huruvida jag och särbon ska gå skilda vägar.

Vi har pratat om det många gånger, senast häromdagen, och rent förnuftsmässigt vet vi båda att det är det enda rätta, men 15 år är svårt att bara rycka på axlarna åt. Vi tycker ju oerhört mycket om varandra, men kommer inte längre än så här. Det blir nog så....

Kärleksfullast,

Pia