En varande människa med balans i tillvaron..


Inte på mycket lång tid har jag känt en sådan balans i tillvaron som jag gör just nu. Visst kan jag bli rastlös, men det är sådan jag är och har inget med harmoni att göra. Min älskade dotter har ofta under åren som gått sagt att hon för min skull önskat att jag skulle må som jag gjorde då, för 15 år sedan, då jag kände mig nöjd och tillfreds med tillvaron, livet och mig själv på alla plan.

Mycket har hänt under dessa år som rubbat min balans, skakat om mina grundvalar ordentligt och sänkt min självkänsla rejält emellanåt, men nu äntligen är jag nära...

Att ryggen strejkar ordentligt är något jag fortfarande försöker lära mig att leva med, men med hjälp av yoga och träning gör jag så gott jag kan och jag känner en acceptans även med det, förutom de dagar jag knappt kommer ur sängen förstås. Det är en del av mitt liv.

Mina barn är min styrka, glädje och vingarna som bär mig. Jag har hittat sätt som låter mig få utlopp för rastlöshet och dumma värdelöshetstankar genom målning, meditation och tystnad. Har ibland inget behov av något annat än mitt eget sällskap och det känns väldigt skönt. Kan sitta en hel kväll och sticka utan så mycket som något annat ljud än väggklockans tickande och pendelslag. DET är att bara vara!

Särbon och jag har haft många uppbrott i vår relation de senaste 10 åren men har på något märkligt sätt ändå svårt att släppa varandra. Kanske är det meningen, kanske inte, men jag har hittat balansen i förhållandet genom att bara ta det för vad det är och jag tror att jag det gör att jag slappnar av.

Har några riktigt nära vänner som finns för mig och som jag kan vara mig själv med, det har jag också lärt mig räcker. Det är med sorg jag sett vänner jag alltid trott skulle finnas i min närmsta krets "försvinna" av olika anledningar, men något jag idag accepterar. Det finns alltid en mening med människor som kommer in i ens liv och de som lämnar.

Jag gillar att bara vara, "a human being", en varande människa, som min kära vän Maria skrev om här i sin blogg. För mig räcker det just nu, att bara följa dagarna, händelser och livet i min egen takt. Har några höstprojekt på gång som jag ska tag i vartefter. Idag uppdaterade jag min LinkedIn-profil, men har lite finslipning kvar fortfarande. Kommer att berätta mera om kommande projekt. Just nu bara ÄR jag!

Var rädda om Er!

Kärleksfullast,

Pia