Vilsamt, njutbart och alldeles underbart...


Nu sitter jag här igen, på balkongen med Medelhavet som utsikt. Vågorna slår mot strandkanten med ett nästan öronbedövande ljud som både är rogivande och respektingivande. Ljuden från gatan nedanför, barerna, restaurangerna och paseon tystnar endast för några få timmar under natten för att vakna till liv igen under morgontimmarna, men havet tystnar aldrig.

Klockan är 21:30, det är 26 grader och mörkret kommer smygande, snart är det svart. Människor sitter ute på restaurangerna, äter, dricker och pratar medan barnen springer runt och leker. Jag har precis tagit en dusch och njuter av de ljumma vindarna. Noel sitter i soffan och spelar spel på sin telefon och det är faktiskt så här vi har det mest hela tiden, förutom när vi är på stranden, sitter och pratar, promenerar, eller spelar yatzy. Noel har några filmer med sig som han tittar på när jag sitter och läser. Vi kom i fredags och en bok är redan avklarad.

Det är märkligt hur snabbt jag kommer in i lunken här i Almuñecar, när jag öppnade dörren till lägenheten för några dagar sedan var det som om jag var här igår.

Idag har vi träffat nästan hela La familia här nere, käre bror med fru och deras småttingar, och så papsen och hans fru förstås. Min faster, som också bor här, är för tillfället hos min andra faster i Finland och min andre bror är hemma i Granada, men honom och hans flickvän kommer vi att träffa vad tiden lider.

Vill jag bo här någon gång i framtiden? Jag vet faktiskt inte. Ibland känns det så självklart att jag någon gång kommer att göra det, men när jag kommer hem härifrån så är det så underbart tyst. Jag älskar tystnaden i Norden. Att kunna sitta på en stubbe i skogen eller en klippa i skärgården och höra sina egna tankar. Här är det ljud hela tiden.

Fast här mår kroppen bra, jag sover gott och har inte ont. Det är säkert en kombination av ledighet, värme och inga måsten. Jag får inte riktigt ihop det med tystnaden jag saknar hemifrån.

Jag fick en infektion i kroppen precis innan vi skulle åka, så just nu äter jag antibiotika. Den och solen gör mig trött, men jag är glad att jag endast ska undvika alkohol och inte solen, för det är det minsta problemet. På fredag är det sista dagen på kuren och då kommer också mina egna älskade underbara ungar med sina respektive och resten av barnbarnen hit. Det är nog tur att det är lugnt den här veckan för då lär det garanterat bli både högt, lågt, sent och mycket skratt.

Vi har det i alla fall alldeles alldeles underbart avkopplat!

Kärleksfullast,

Pia