Vänskap i vått och torrt..

På ett musikläger på Barnens Ö 1978 möttes vi första gången, två helt olika tonårstjejer.

Jag den alltid pimpinetta och lite naiva småstadstjejen, och Ann-Britt, den jordnära bondtjejen från landet. Vi fann varandra och en varm och äkta vänskap byggdes upp. Hon flyttade hem till mig i min lägenhet och vi levde glada dagar med musik, fiolspel, festande, killar och precis allt vad som hör övre tonårstiden till. Vi var olika och ibland blev vi redigt förbannande på varandra, men en så varm vänskap som den vi fick och fortfarande har är något att vara ytterst tacksam och rädd om.

Vi reste till Spanien, firade midsomrar och följdes åt på auditions/ansökningsrundor till musikskolor efter gymnasiet. Jag, som ett år äldre flyttade först, som antagen till musiklinjen på Bollnäs folkhögskola. Ann-Britt ett år senare till Ingesunds folkhögskola (om jag inte minns helt fel!). Där började det "riktiga livet" för oss. Vi hamnade på olika ställen, jag bildade familj och Ann-Britt flyttade sedermera först till Färöarna där hon träffade sin engelsman som hon sedan flyttade till England tillsammans med.

Tack vare sina resor till föräldrahemmet träffades vi så ofta hon var här. Ibland har det gått långa tider som vi varken hörts eller setts, men vår vänskap är alltid lika varm när vi träffas. Livet har givit oss båda hårda törnar, vi har mognat och trots våra olikheter så är vi nog idag mera lika än vad vi någonsin varit.

Nu är hon här med sin minsting och maken, käre särbon och jag svängde förbi förra helgen på ett spontanbesök och vi sågs hemma hos mig igår.

Det är förbluffande hur snabbt tiden går när vi ses. Imorgon åker jag och mitt yngsta barnbarn och hälsar på dem för sen lär det dröja igen.

Jag är så tacksam över vår vänskap och tänker ofta på vilka underbara vänner man kan få bara man är öppen i sinnet.

Kärleksfullast,

Pia