Påhälsning med ett kärleksfullt budskap..


Igår när jag gick runt här hemma och pysslade, städade och fixade, något som jag länge försummat mitt hem, upptäckte jag under en av stolarna till matbordet i vardagsrummet en fjäril som satt så stilla. Jag blåste på den men den rörde sig inte ur fläcken. Jag gjorde det ytterligare några gånger, men fortfarande inte ett liv. Då tänkte jag, stackarn, har den suttit där och somnat in, så jag skulle ta tag i den för att lyfta bort den. Men ens började den fladdra med vingarna och på några sekunder var den borta vid fönstret. Jag hann ta många vackra bilder på denna skönhet innan den till slut lyckas hitta ut genom det öppna fönstret.

Vad ville den säga mig? Jag hämtade genast Solögas bok om djurens språk och läste om Påfågelögats budskap: "Världens skönhet ryms inom Dig. Min gåva till Dig är att dela med Dig av Dina inre kvaliteter. Låt omvärlden ta del av Din inre skönhet". Tack lilla fjäril!

Allt för länge nu har jag varit så oerhört missnöjd med att jag sakta under de senaste året gått upp en del i vikt, men har inte gjort så mycket åt det. Har inte haft ork, då smärtan i ryggen alldeles för ofta bromsat mig i mycket. Ibland så bryr jag mig inte om det medan jag andra dagar verkligen tycker illa om mig själv. Min kloka dotter och jag satt och pratade förra veckan om just detta och att hon, som för tillfället är som vackrast i blomman av sin ålder, inte heller är nöjd. "Lilla mamma, det hjälper ju inte om vi är nöjda eller inte med vårt yttre om vi inte är tillfreds med oss själva".

Så mycket fina inre kvaliteter som vi ändå besitter, så varför inte fokusera på dessa istället. Det ena utesluter inte det andra, och det är ju faktiskt inte en myt att skönheten kommer inifrån.

Kärleksfullas,

Pia