Passion för färg, funk och latino..

Ända sedan jag var liten flicka har jag tyckt om starka färger, förutom under en kort period i gymnasiet när jag flyttade hemifrån då jag hade mycket ljusblått och marinblått i min garderob och heminredning. Antar att det var "inne" då, för idag existerar inte de färgerna i mitt hem, förutom mörk marin eller jeansblått i klädesplagg. Idag är det alla möjliga nyanser av rött, grönt, orange och brunt som dominerar både hemmet och garderoben. Ett hem i sobra ljusa och beige färger är helt enkelt inte min stil.

När jag målar blir det oftast med mustiga jordfärger och häftiga kontraster i de färger jag älskar, likväl som min fotokonst består av dessa färger.

Igår efter att mitt älskade äldste barnbarn åkt hem fick jag ett energiryck och städade snabbt mitt hem och skurade badrum och kök till tonerna av skön latino, funk och riktig svänging partymusik. Har gjort en spellista på Spotify som är nästan 4 timmar lång och full av energi. Det är fullständigt omöjligt att vara stilla till den. Städningen går som en dans! Spellistan är officiell, så klicka på länken ovan om Du är nyfiken.

Energin bestod och eftersom jag tidigare i veckan riggat en jättestor pannå på staffliet fick jag en sådan otrolig lust att måla en riktigt färggrann tavla. Normal när jag målar har jag redan innan bestämt vad det ska bli, men denna gång hade jag ingen aning. Jag fyllde färgpaletten med några av mina favoritfärger och gav mig hän, dansandes, sjungandes och med penseln i högsta hugg.

Det blev en varm tavla fylld av glädje och jag kände mig jättenöjd efteråt.

Idag har jag varit med mina arbetskamrater och ätit brunch på Edblads i Gåsvik, vi firade en av mina kollegor som fyllt 50. Det var fantastiskt rikligt och gott och jag kan varmt rekommendera det. Men man bör nog boka bord om man är några stycken för det är väldigt välbesökt.

Blogginlägg 34/100 i #blogg100