När jag trodde att jag inte kunde älska mer...


De flesta normalt fungerande människor som har barn älskar sina barn över allt annat på denna jord och skulle kunna göra vad som helst för dem. Med föräldraskapet kom den villkorslösa och outsinliga kärleken som ibland kan slita hjärtat ur kroppen av oro och också få det att slå med lätta vingar av obeskrivlig lycka. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna älska någon annan lika mycket.

Så kom den där dagen när en ny vacker själ kom till denna jord och jag fick den stora äran att titulera mig mormor för första gången. Känslan av stolthet, lycka och kärlek. Närheten till min dotter, som alltid varit djup men som fördjupades ytterligare av ännu ett band. Idag har jag berikats med ytterligare två musketörer, så nu är de tre, och jag älskar att umgås med dem med jämna mellanrum.

Nu är det 11,5 år sedan jag fick uppleva känslan för första gången och det är ofattbart att det lilla charmtrollet nu är nästan lika lång som sin mormor, vilket i och för sig inte är speciellt svårt när jag bara är 156 cm. Eller tre äpplen hög som käre svärsonen säger. Och att han passerat min skostorlek för länge sedan.

Nu var det ett tag sedan vi hade en mormor-Emil-kväll, men igår hämtade jag honom efter jobb och yoga. Han ville inte äta tillsammans med resten av familjen utan ville ha hemlagad pizza. Vi åkte och handlade det vi behövde till detta och han fick också önska vad han ville ha till frukost och fredagsmys. Det är ett barnbarns privilegium tycker jag och jag älskar att skämma bort dem när de är hos mig. Då blir det mycket pussar, kramar och gott!

Vi hade en skön kväll i soffan med fredagsmys, sci-fi-action på Netflix och fina samtal. Det bor en liten djuping i den här lille killen så han har mycket funderingar om saker och ting. När jag frågade honom för en stund sedan vad som var bäst med att vara hos mormor svarade han; "Att jag får sova länge och att jag får vara med Dig". Då smälter mitt hjärta!

Blogginlägg 33/100 i #blogg100

Kärleksfullast,

Pia