Yoga för kropp och själ..


Med handen på hjärtat har jag aldrig varit någon träningsmänniska och kommer med största sannolikhet aldrig att bli det heller. Har alltid varit en periodare när det gällt träning i livet. När barnen var små hade jag helt enkelt inte tid att som ensamstående mamma fara iväg och träna, men däremot körde jag Jane Fondas workout efter LP-skiva varje kväll när älskade dottern var liten och hon var enda barnet. Nitisk till tusen!

Att jag faktiskt joggade i många år känns som en evighet sedan och helt ofattbart att jag faktiskt gjorde. Sprang Vårruset 10 år i rad och Tjejmilen en gång. Det senare var en nära-döden-upplevelse, så det blev första och enda gången. Det var endast efter mitt första body-pump-pass som jag hade sådan träningsvärk som efter Tjejmilen.

När det onda i nacken började spöka för 20 år sedan tränade jag enbart för att jag behövde stärka upp musklerna, tyckte aldrig att det var kul, och så har det fortsatt hela livet. Har alltid börjat på gym med höga ambitioner som efter ca tre månaders regelbundet tränande slutat med att jag blivit förkyld eller något och sedan lagt av. Idag måste jag träna för att min rygg som smärtar varje dag ska orka med, men jag har sedan länge insett att det inte är någon idé att betala dyra avgifter för gymkort när jag ändå inte går dit. Nu tränar jag hemma efter ett väldigt bra träningsprogram som jag fått av min sjukgymnast. Det passar mig utmärkt och jag gör det.

Och så yogan förstås! Det är också över 20 år sedan som jag prövade yoga för första gången och sedan dess är jag totalsåld. Har prövat poweryoga, ashtangayoga, kundaliniyoga, viryayoga, medicinsk yoga och yinyoga, och kanske rentav någon annan yogaform också som jag inte minns.

Yogautövandet har också gått i perioder, men det är nog den enda träningsform som jag verkligen njuter av, och jag tror att det beror på att den både stärker kroppen och själen.

Ikväll har jag varit på ett 1,5 tim långt yinyogapass, som är en av de yogaformer som jag tycker bäst om, och nu sitter jag här bland tända ljus och vill bara vara här och nu, ingen annanstans.

Yoga är min grej och jag fullständigt älskar det. Att vi dessutom har en underbar yogastudio, Studio Karma, i min lilla stad gör ju inte saken sämre. Ikväll köpte jag med mig två nya Pukka-teer från deras ekologiska butik och njöt av en god mugg Relax-te efter yogapasset tillsammans med min kära vän Anne.

Ikväll kommer jag att somna skönt!

Blogginlägg 32/100 i #blogg100

Namaste,

Pia