Solig påskafton som kom och gick..


Som vanligt skriver jag detta under dygnets sista skälvande minuter, men skam den som ger sig.

Vilken strålande dag det varit idag! Särbon och jag tog en tur i solskenet, hamnade på några loppisar och jag fyndade lite. Hittade ett oerhört vackert tyg att sy en snygg festklänning av och en vårlik tunika, dessa tillsammans för 100 kr och jag känner mig jättenöjd.

Efter att ha handlat tillbringades eftermiddagen i solskenet på särbons altan med en kopp kaffe, och lugn och ro innan det var dags att förbereda middagen för hans äldste son med sambo och goa lilla dotter, tillika särbons första barnbarn, som skulle komma för att fira påsk med oss.

Det blev skagentoast till förrätt, apelsinglacerad lax i ugn med pressad potatis, hemlagad romsås och Budapestbakelse till efterrätt. En riktigt lyckad trerätters som alla tyckte om. Vi hade några jättetrevliga timmar innan det var dags för dem att bege sig av hemåt.

Nu har jag landat i soffan för en stund, efter att ha bakat en morotskaka till morgondagen, slötittar lite på "Krig och Fred" men känner redan hur ögonlocken börjar kännas tunga. Tror bestämt att det är dags att krypa i säng för att orka med morgondagen.

I natt är det ju dessutom dags för årets sämsta påfund (enligt min mening), nämligen att ställa fram klockan en timme. Jag gillar det inte, och min kropp gör det definitivt inte heller. Det som säger att den timmen inte märks har helt fel. Min dygnsklocka märker verkligen av den.

Blogginlägg 22/100 i #blogg100

Kärleksfullast,

Pia