När sömnlöshetens klor grabbar tag..


Emellanåt hamnar jag i perioder då jag kanske funderar lite mer än vad jag borde och till följd av detta går min hjärna på högvarv även när jag ska sova. Trots en intensiv dag igår och att jag faktiskt gick och lade mig redan före kl 22 fast det var lördag (i och för sig med laptopen med mig och ett avsnitt av Krig och Fred) så var det fullkomligt omöjligt att sova.

Antar att senaste veckornas sjukstuga då jag sovit en hel del också kan vara en bidragande orsak. Men att somna strax efter fyra på morgonen för att tankarna studsar i hjärnans labyrinter är ingen höjdare. När de existentiella frågorna börjar mala och man börjar rannsaka sitt liv, sina relationer och vad man vill göra med resten av livet då tar tankarna liksom inte stopp, och att göra det på natten är inte den lämpligaste tidpunkten. Allt ser ju annorlunda ut i dagsljus.

Läste för länge sedan om personlighetstypen HSP (Highly Sensitive Person) och skrev också ett blogginlägg HÄR om hur jag kände då. Ibland är mitt känslomässiga filter oerhört glest och det är då jag funderar mycket.

Imorgon ska det bli skönt att återgå till jobbet igen, att få ha människor runtomkring mig och känna mig behövd. Jag vet att jag är behövd av min familj, likväl som jag behöver dem för min själsro, men att vara aktiv på arbetet är något helt annat. Tror att tankarna också kommer att lugna ner sig lite när det blir lite fart i tillvaron igen.

Efter en lång sovmorgon och en lugn och skön förmiddag med sen frukost och ytterligare ett avsnitt av Krig och Fred på laptopen for jag iväg till min älskade dotter för att gratulera min goa 9-årig och där blev jag kvar fram till kvällskvisten. Det blev både kaffe och middag och jag fick pyssla om dem en stund också.

Är tacksam för min sensibilitet, men när det blir för mycket kan det vara en belastning. Det gäller att sätta stopp innan det går för långt och jag har tack och lov hittat mina redskap för att fixa det.

Blogginlägg 16/100 i #blogg100

Kärleksfullast,

Pia