Det bästa är alltid gratis..


Vacker morgon, förmiddagskaffe på balkongen med sol på min bleka nästipp och jag slås av tanken att detta inte kostar mig något. Jag kan helt enkelt sitta där och filosofera och tillfriskna i lugn och ro, låta solstrålarna värma mig och höra kyrkklockan slå i bakgrunden.

Ska man hårddra det, så visst kostar det. Jag är ju sjuk och hemma från jobbet och får ett visst löneavdrag, men jag väljer att inte se det på det sättet.

Det är själva upplevelsen som är gratis! Tanken är gratis, oavsett om den är av den upplyftande eller nedlåtande sorten. Eftersom detta är gratis vill jag så klart förvalta det på bästa möjliga sätt, så jag väljer att tänka lyckliga tankar. Jag njuter av nuet helt enkelt!

Det kanske inte alltid är det lättaste, kan ju inte påstå att jag njutit av att hosta lungorna ur mig på nätterna eller av att ha haft tungt att andas, men allt är ju relativt.

När jag kommer hem till min älskade dotter, det kommer tre underbara små killar rusande mot mig, skriker mormor och kastar sig på mig, då behöver jag ingenting som kostar pengar. Det är lycka på hög nivå. Eller när dottern och jag har ett av våra nära mor-och-dotter-samtal och jag känner hur mycket vi betyder för varandra.

När jag jag får ett telefonsamtal från någon av sönerna bara så där ändå, för att de vill prata med sin lilla mamma, då tänker jag att jag är lyckligt lottad. De älskar mig och jag älskar dem!

Ett skratt och goda samtal med kära vänner, vetskapen att de finns där och att jag får vara den jag är i deras sällskap.

När särbon och jag packar picknickkorgen och åker ut mot havet en solig dag oavsett årstid, det är livskvalitet.

Att, som jag oftast gör, se världen genom en kameralins, gör att jag stannar upp och njuter av det jag har runtomkring mig och då behöver jag inte fundera på vad lycka är. Det är helt enkelt att vara här och nu och ha förmågan att stanna upp.

Kärleken, naturen, luften vi andas och våra tankar är helt enkelt gratis, så förvalta det på bästa sätt. Lyckan behöver inte vara längre bort än så!

Blogginlägg 14/100 i #blogg100

Kärleksfullast,

Pia