Magkänsla eller inte..


Ingen i min närhet har nog lyckats undgå att jag älskar bevingade varelser. Jag använder mig av dessa i mitt skapande både i min fotokonst och när jag målar.

De finns alltid med mig och jag får ständigt små tecken, speciellt när jag känner mig osäker på vart jag är på väg i livet.

Ibland undrar jag om det är meningen att man ska bli sjuk för att man ska sakta ner lite och reflektera över livet på ett djupare plan än vad man normalt gör. Jag är rätt djupsint i vanliga fall också och har en tendens till att grotta ner i för mycket ibland, men just nu funderar jag mycket över det här med intuition och magkänsla. Varför är man så dålig på följa sin magkänsla trots att man litar på den? Varför ska man alltid välja den enkla och trygga vägen i livet? Jag har definitivt gjort båda delarna och även fast jag vet att intuitionen är den som leder mig rätt väljer jag ändå det sistnämnda många gånger.

Denna soliga vårdag som vi berikats med idag, åtminstone där jag bor, har jag balkongdörren på vid gavel och i ögonvrån ser jag hur årets första nässelfjäril slår sig till ro på balkongbordet och sitter där en lång stund. Det spratt till i hjärtat på mig och när jag sedan läste om nässelfjärilens budskap i Solögas bok; "Skapa en ny grund att utgå ifrån och lycka och harmoni kommer att infinna sig", kände jag att det kanske börjar bli dags att följa den där magkänslan ändå.

En av mina vänner skapar smycken och har en smyckesida på Facebook där hon delar med sig av sina vackra skapelser och för några dagar sedan föll jag pladask för ett vackert fjärilssmycke som hon gjort. I förrgår låg det i min brevlåda och förgyllde min dag!

Den lilla brickan med texten "Live with no regrets" är ett utav mina motton och oavsett om man följer sin magkänsla eller något annat så tror jag att att mår bäst av att leva efter den devisen.

Blogginlägg 8/100 i #blogg100

Kärleksfullast,

Pia