Näsduksvarning..


Nu har jag gjort det igen, det där man egentligen inte får göra och inte ska prata högt om, men som många med mig gör. En del pratar öppet om det och andra smyger med det.

Jag har laddat ner några filmer! Och nu skrev jag det dessutom. Men ibland har nöden ingen lag när man är sjuk och vill se de senaste filmerna, filmnörd som jag är.

Såg således häromdagen "The Danish Girl", för vilken Alicia Vikander fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll. Tycker gott att Eddie Redmayne också kunde ha fått en Oscar för sin rollprestation, men det är vad jag tycker.

Läste en recension om filmen där recensenten totalsågade filmen och har lite svårt att förstå, men det beror ju att den kom mig så nära.

För den som inte vet vad den handlar om så är den baserad på den sanna historien om den danska, transsexuella konstnären Lili Elbes äktenskap med hustrun, Gerda. En historia om ett äktenskap där en av parterna vill göra en stor förändring, och om hur de båda förhåller sig till det.

Mig berörde den i alla fall oerhört och jag grät floder emellanåt. Min äldste son föddes för 30 år sedan som flicka och är sedan ca 8 år tillbaka man helt och hållet. En man som jag är så oerhört stolt över och som jag stöttat och stöttar till fullo. Jag beundrar honom så för den styrka han besitter och för hans beslut att bli den han var ämnad att vara. Detta är något jag aldrig skrivit något om i min tidigare blogg eller på sociala media, av hänsyn till honom. Nu har åren gått och det finns en trygghet i den han är och jag vet att det är ok för honom. Det finns många som vet och jag berättar gärna om det vi gått igenom. Har alltid mötts av respekt och en stor nyfikenhet.

När Eddie Redmayne gestaltar Lili Elbe utstrålar han den vanmakt av att vara född i fel kropp på ett så för mig övertygande sätt så att jag kunde känna hur min son måste ha mått, något som för varje människa som aldrig upplevt det måste vara omöjligt att känna.

Blogginlägg 3/100 i #blogg100

Kärleksfullast,

Pia