Boktips och rapport från sjukstugan..


Höll på att glömma att jag skulle skriva idag, men å andra sidan är det lite förståeligt med tanke på hur förkylningen gripit tag i mig. Efter förra veckans olidliga huvud-, nack- och ryggvärk som inte ville ge med sig, hoppade en bacill på mig utan att jag blivit tillfrågad överhuvudtaget. Det tycker jag inte är snällt!

Vila, varmt te, nässpray och värktabletter ska nog få den rackaren att försvinna.

Som den bokslukare jag är brukar jag köpa på mig böcker när jag hittar några jag gillar och lägger dem på lager tills jag kommer in i mina läsperioder. Har ännu inte varit på någon bokrea, köper böcker året runt, och de senaste månaderna har jag samlat på mig böcker av varierande sorter. Det har blivit böcker i personlig utveckling, vetenskap, feelgood och hälsosamma kokböcker. För tillfället varierar jag läsandet mellan de olika genrerna men har nu under sjukveckan läst två feelgoodböcker som jag varmt kan rekommendera.

De handlar om en kvinna som hamnat i livets ekorrhjul både vad gäller relationer och jobb och hon märker inte hur hon dras ner förrän hon nästan bryter ihop. I den första boken gör hon pilgrimsvandringen El Camino till Santiago de Compostela, som för övrigt min käre far gjort ett flertal gånger. Han till och med gjorde en pilgrimsvandring från Finland hem till Spanien och jag är en mäkta stolt dotter. Önskar jag själv orkade med det, vet att man är en helt annan människa när man gjort den, men tyvärr kommer det nog aldrig att bli så.

Nåja, det var en parentes. Nästa bok handlar om hur hon återigen hamnar i samma livsmönster trots att hon bestämt sig för att inte göra det och hur hon hittar vägar för att hela sig själv.

Varm tankeväckande feelgood när den är som bäst och jag längtar tills nästa bok kommer ut i september i år.

Blogginlägg 2/100 av utmaningen i #blogg100

Kärleksfullast,

Pia